Θέλεις μέσα από την καθημερινότητά σου να συνεισφέρεις στην προστασία του περιβάλλοντος; Θυμήσου πως οι μικρές κινήσεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο!

Δες μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να ξεκινήσεις

  1. Το πιο εύκολο βήμα. Πάρε μαζί σου στα καταστήματα τροφίμων την πάνινη τσάντα σου και μην προτιμάς τις πλαστικές.
  2. Χρησιμοποίησε ποτήρια, μπουκαλάκια και καλαμάκια από γυαλί ή μέταλλο. Στην αγορά, αλλά και στο διαδίκτυο, θα βρεις πολλά σχέδια και χρώματα μια και έχουν γίνει μόδα!
  3. Την επόμενη φορά που θα καλέσεις κόσμο στο σπίτι σου, μην τον υποδεχτείς με πλαστικά ποτήρια και πιάτα. Χρησιμοποίησε τα δικά σου! Κρίμα είναι να μένουν στο ντουλάπι και να σκονίζονται.
  4. Πες «όχι» στις περιττές πλαστικές συσκευασίες. Για παράδειγμα, διάλεξε σαπούνι σε πλάκα αντί για υγρό κρεμοσάπουνο, τα χύμα προϊόντα από τα συσκευασμένα, τα μη συσκευασμένα φρούτα και λαχανικά και τα χύμα χαρτικά που μπορείς να βρεις σε αποθήκες.
  5. Αν κάτι μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου, τότε κάντο για να ελαττώσεις τις πλαστικές συσκευασίες. Αντικατέστησε τους έτοιμους χυμούς με σπιτικούς και ετοίμασε μία σαλάτα σε βάζο (δες προηγούμενο greentip) αντί για την έτοιμη από το σούπερ μάρκετ. Εκτός από το γεγονός ότι θα κάνεις καλό στο περιβάλλον, θα κάνεις καλό και στην υγεία σου!
  6. Αν χρειαστεί να αντικαταστήσεις κάποιο αντικείμενο στην κουζίνα (π.χ. κουτάλες, δοχεία αποθήκευσης) ή στο μπάνιο σου (π.χ. οδοντόβουρτσα, βούρτσα μαλλιών) προτίμησε να είναι από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως το γυαλί, το μπαμπού, το ξύλο, το ανοξείδωτο ατσάλι.

Πηγή : GreenPeace Greece