Διοργάνωση Let’s Do It World στην Κύπρο

  • Ημερομηνία : 16 Σεπτεμβρίου 2018
  • Ώρα: 10:00 – 12:00
  • Χώρος καθαρισμού: Φράγμα Κλήρου
  • Χώρος Συνάντησης: Πλατεία Φράγματος
  • Τηλ. επικοινωνίας: 7000 5022

Θα δωθεί νερό, χυμό και σνάκ στους εθελοντές καθώς επίσης τα υλικά καθαρισμού (σακούλια και γάντια). Παρακαλούμε όπως οι εθελοντές έχουν μαζί τους το παγούρι και καπέλο τους .

Θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση έπειτα από την ολοκλήρωση του καθαρισμού!

Συμμετέχουν οι Κοινότητες

Κλήρου / Μαλούντα / Άγιος Ιωάννης Λευκωσίας / Μιτσερό / Καμπιά / Αγροκηπιά / Λαζανιά / Άγιος Επφάνιος / Γούρρι / Φαρμακάς / Καλό Χωριό Ορεινής / Φικάρδου / Αρεδιού

Η δράση γίνεται υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Ιωάννας Παναγιώτου ενώ τη διοργάνωση αναλαμβάνει το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus

Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού

Η Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα κοινωνικής δράσης που στοχεύει στην καταπολέμηση του παγκόσμιου προβλήματος των στερεών αποβλήτων.Θα λαμβάνει χώρα για 24 ώρες κάθε Σεπτέμβριο, σε ετήσια βάση. Πολυάριθμες οργανώσεις συνεργάζονται ούτως ώστε αυτή η εκστρατεία να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία . Η ΠΡΩΤΗ Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού θα γίνει το Σεπτεμβρίου 2018.

Ιστορία

Οι παγκόσμιες προσπάθειες για καθαρισμό έχουν υπάρξει σε πολλές μορφές, ανά κακτά διαστήματα σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, ιδίως μετά από εκτεταμένες καταστροφές όπως σεισμοί, πλημμύρες και ισχυρά τσουνάμι. Στη σύγχρονη ιστορία, αυτές οι προσπάθειες αναλαμβάνονται συνήθως από οργανισμούς και ΜΚΟ. Σε σε πολλές χώρες, είναι συνηθισμένο φαινόμενο να οργανώνονται τακτικά προγραμματισμένες προσπάθειες καθαρισμού όπως:

  • Καθαρισμοί παραλιών
  • Ανοιξιάτικοι καθάρισμοί
  • Καθαρισμοί πάρκων
  • Καθαρισμοί σχολείων

Διεθνείς Διοργανωτές

Η Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμολυ είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, από διαφορετικές προσπάθειες οργανωμένων συνόλων. Ένας από τους μεγαλύτερους οργανωτές των παγκόσμιων αυτών προσπαθειών καθαρισμού είναι το Let’s Do It! World. Η οργάνωση, που ιδρύθηκε στην Εσθονία, συγκέντρωσε επιτυχώς περισσότερους από 50.000 εθελοντές για μια προσπάθεια εκκαθάρισης μιας ημέρας σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την εξάλειψη 10.000 τόνων παράνομων αποβλήτων. Η δράση της Εσθονίας, που ονομάστηκε “Let’s Do It “, αναπτύχθηκε ως παγκόσμιο μοντέλο που εξαπλώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο στη συνέχεια. Σήμερα, το κίνημα έχει εξελιχθεί σε δίκτυο 150 χωρών. Συνολικά, περισσότεροι από 14,5 εκατομμύρια συμμετέχοντες έχουν ασχοληθεί με τις δραστηριότητες του κινήματος.

_____________________________________________________________________

Χορηγοί:

Υποστηρίζουν:

 

Εκατομμύρια εθελοντές σε 150 χώρες ενώνονται για να καθαρίσουν τον κόσμο σε μια μέρα.