Κομποστοποίηση στα σχολεία

Συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Παρουσιάσεις και εργαστήρια σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με θέμα την κομποστοποίηση πραγματοποιούν το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το  Παιδαγωγικό Ινστιτούτου και το Δίκτυο Εθελοντών Together  (που είναι και οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Εκστρατείας Lets do it στην Κύπρο).

Από τον Σεπτέμβριο 2016 μέχρι τον Mάιο 2018 εχουν ολοκληρωθούν αισίος 200 επισκέψεις σε σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια). Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων έχουν εκπαιδευτεί περίπου 35000 παιδιά (170 παιδιά κατά μέσον όρο σε κάθε σχολείο) και 3000 εκπαιδευτικοί (15 εκπαιδευτικοί  κατά μέσον όρο σε κάθε σχολείο).

Σε κάθε σχολείο προσφέρόταν δωρεάν ένας κομποστοποιητής   από την εταιρεία Lordos United Plastics Ltd, η οποία επέλεξε να στηρίξει την εκστρατεία Let’s do it Cyprus προσφέροντας 200 κομποστοποιητές. Το πρόγραμμα έχει ισχυεί δύο χρόνων από τον Σεπτέμβριο 2016 μέχρι τον Ιούνιο 2018.

Στις παρουσιάσεις τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία μαθαίνουν για το τι είναι η κομποστοποίηση, τα πλεονεκτήματά της, τα υλικά τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στον κάδο, τι δεν μπορεί να κομποστοποιηθεί, ενώ δίνονται απαντήσεις και σε ερωτήματα όπως αν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία από την κομποστοποίηση.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: info@togethercyprus.org

Τηλέφωνο: 70005022

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Α.Αδαμαντίου 15,
Κάτω Πολεμίδια, 4152, 
Λεμεσός, Κύπρος