Δράσεις του οργανισμού

Παράλληλη Βουλή

Η λειτουργίας της Παράλληλης Βουλής για το Περιβάλλον, την Οικολογία-Αειφορία και την Υγεία είναι ιδιαίτερα σημαντική  στην καθολική προσπάθεια αντιμετώπισης περιβαλλοντικών ζητημάτων ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο όπως η κλιματική αλλαγή, η ποιότητα του αέρα και των υδάτων, η διαχείριση αποβλήτων, η χρήση χημικών προϊόντων και άλλων πηγών ενέργειας και οι επιπτώσεις που προκαλούν στη δημόσια υγεία. 

Με την συμμετοχή του στην Παράλληλη Βουλή, το Τοgether Cyprus  συμμετέχει επίσης στις πιο κάτω επιτροπές με σκοπό την συμβολή του στις πολιτικές και νομικές μεταρρυθμίσεις σε τοπικό επίπεδο:

 • Επιτροπή για την κλιματική αλλαγή.
 • Επιτροπή για την ποιότητα του αέρα και των υδάτων στην Κύπρο.
 • Επιτροπή για την διαχείριση αποβλήτων.
 • Επιτροπή για τη δημόσια υγεία.

 ΟΠΑ ΓΟΠΑ – Οικολογικά Τασάκια Παραλίας

Μεταξύ του 2017-2018, προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις πολυσύχναστες παραλίες τους νησιού μας καθαρές, προσφέροντας χιλιάδες οικολογικά σταχτοδοχεία σε παραλιακά εστιατόρια και μπαράκια κατά μήκος της ακτογραμμής της Κύπρου. Η δράση αυτή είχε στόχο την μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης μιας και ένα τσιγάρο χρειάζεται 5 χρόνια για να διασπαστεί σε θαλασσινό νερό ενώ οι γόπες του προκαλούν δηλητηρίαση και θάνατο στην θαλάσσια πανίδα. 

 • Σε συνεργασία με: Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου
 • Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος
 • CYMEPA
 • Advice Ltd

Κομποστοποίηση στα σχολεία

Mεταξύ τον Σεπτέμβριο του 2016 και τον Ιούνιο του 2018, ο Οργανισμός μας σε συνεργασία με το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αλλά και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου έτρεξαν μια σειρά από παρουσιάσεις και εργαστήρια σε εκπαιδευτικά ιδρύματα με θέμα την κομποστοποίηση. Περισσότερο από 35000 παιδιά και 3000 εκπαιδευτικοί έχουν εκπαιδευτεί για τα οφέλη της κομποστοποίησης ενώ συνολικά 200 κομποστοποιητές έχουν χαριστεί σε σχολεία με τη συμβολή της εταιρίας Lordos United Plastics Ltd. 

Οικολογική ανακαίνιση νοσοκομείου

Tον Μάρτιο του 2017 , βοηθήσαμε στην ανακαίνιση της ορθοπεδικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου προσφέροντας εθελοντική εργασία. Σαράντα εθελοντές βάψαμε τους τοίχους της πτέρυγας με οικολογικές βαφές ενώ βοηθήσαμε στην εγκατάσταση κάδων ανακύκλωσης στο νοσοκομείο. 

Η ανακαίνηση έγινε σε συνεργασία με το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και με τη στήριξη των:

 •  Hellenic Tzilalis – Cyprus, 
 • Cyta, 
 • Aristo Developers 
 • Remedica 
 • Athinodorou & Poullas Super Beton Ltd 
 • Chemopel Paints, 
 • Klinete 
 • “ΡΕΤΟ” ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ
Πράσινος Μαραθώνιος 

To 2018 , η ομάδα μας του Let’s Do It! Cyprus μαζί με την  Greennovation ανέλαβαν την συλλογή και τον καταμερισμό των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια και τη λήξη του πρώτου Πράσινου Μαραθωνίου της Κύπρου.

Περίπου 5 τόνοι σκουπίδια μαζεύτηκαν εκ των οποίων πέραν των μισών, δόθηκαν στην εταιρία GreenDot (Cyprus) Public Co Ltd προς ανακύκλωση. 

Σπόροι Ελπίδας – Γράφω και Φυτεύω

Το Μάιο του 2021 αγοράσαμε 1500 Μολύβια-Σπόρους για να διανεμηθούν δωρεάν σε σχολεία όλης της Κύπρου στα πλαίσια του πιλοτικού μας προγράμματος «Σπόροι Ελπίδας-Γράφω και Φυτεύω».   

Η δράση θα αρχίσει τον Ιούνιο με την παράδοση των «Σπόρων Ελπίδας» σε 20 σχολεία που υπάγονται στις ζώνες ΔΡΑ.Σ.Ε ενώ θα ολοκληρωθεί με την δημιουργία λαχανόκηπων την άνοιξη του 2022.  Τα 1500 μολύβια εμπεριέχουν 9 διαφορετικούς ‘μεσογειακούς’ σπόρους όπως βασιλικό, μέντα, ντομάτα, καρότο και λεβάντα ενώ παράλληλα με την δημιουργία λαχανόκηπων θα γίνεται και η κατάλληλη εκπαίδευση των παιδιών για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας ένεκα της κλιματικής αλλαγής και την υπέρμετρης κατανάλωσης των πεπερασμένων πόρων του πλανήτη.

 Το πρόγραμμα γίνεται με την στήριξη του Γραφείου της  Επιτρόπου Περιβάλλοντος και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου. 

Άλλες δράσεις

Ο οργανισμός μας, έχει διατελέσει κι άλλες δράσεις όπως:

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: info@togethercyprus.org

Τηλέφωνο: 70005022

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Α.Αδαμαντίου 15,
Κάτω Πολεμίδια, 4152, 
Λεμεσός, Κύπρος

Contact Details

Email: info@togethercyprus.org

Phone number: 70005022

Address: Α.Adamantiou 15,
Kato Polemidia, 4152,
Limassol, Cyprus