Πιστοποίηση Green Key

Η πιστοποίηση Green Key είναι το πρότυπο της βιομηχανίας φιλοξενίας για την αριστεία στον τομέα της περιβαλλοντικής ευθύνης και της βιώσιμης λειτουργίας. Αυτό το οικολογικό σήμα αποτελεί δέσμευση των επιχειρήσεων ότι οι εγκαταστάσεις τους συμμορφώνονται με τον αυστηρό κώδικα των περιβαλλοντικών κανονισμών όπως ορίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Ένα πράσινο κλειδί σημαίνει την εγγύηση ενός ξενοδοχείου στους επισκέπτες του που επιλέγοντας να μείνετε σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο, βοηθούν να κάνουν τη διαφορά σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Τα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα που αναμένονται από αυτά τα ξενοδοχεία διατηρούνται μέσω αυστηρών δοκιμών και συχνών δειγματοληπτικών ελέγχων.

Στην Κύπρο το πρόγραμμα πιστοποίησης Green Key έχει αναλάβει ο Οργανισμός  CYMEPA σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus, υπό την Αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Τι κάνουμε?

Προώθηση
Το Green Key έχει ως πρώτο και κύριο λόγο την ευαισθητοποίηση σχετικά με θέματα περιβάλλοντος και βιωσιμότητας στην τουριστική βιομηχανία και στοχεύει στη δημιουργία συμπεριφορικών αλλαγών μεταξύ των επισκεπτών, του προσωπικού και των προμηθευτών παγκοσμίως.

Προστηθέμενη αξία
Τα θετικά περιβαλλοντικά γίνονται ολοένα και πιο σημαντικά για τους ταξιδιώτες όταν προσπαθούν να αποφασίσουν για ένα χώρους διαμονής. Το Green Key συμβολίζει μια δέσμευση για το περιβάλλον, η οποία είναι εξαιρετικά ελκυστική για τους πιθανούς επισκέπτες.

Εκπαίδευση
Δίνουμε μεγάλη προσοχή στην ενημέρωση των επισκεπτών σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει ένα ίδρυμα για να είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον, διασφαλίζοντας ότι οι πληροφορίες αυτές είναι άμεσα διαθέσιμες στους επισκέπτες και ότι το προσωπικό που λειτουργεί εκεί εκπαιδεύεται στις πλέον φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Πρωτοπορούμε
Το Green Key αναζητά συνεχώς νέες και βιώσιμες μεθόδους λειτουργίας και τεχνολογίας, προκειμένου να μειώσει τη συνολική χρήση ενέργειας, νερού και αποβλήτων.

Κριτήρια πράσινου κλειδιού

Οι εγκαταστάσεις στις οποίες απονέμεται η πιστοποίηση Green Key πρέπει να πληρούν ένα σύνολο υψηλών προδιαγραφών περιβαλλοντικών απαιτήσεων. Τα κριτήρια “Green Key” και οι επεξηγηματικές σημειώσεις τους είναι διαθέσιμα. Έχουμε αναπτύξει κριτήρια και επεξηγηματικές σημειώσεις για έξι κατηγορίες Green Key:

Τα περισσότερα κριτήρια είναι επιτακτικά και πρέπει να υιοθετούνται, ενώ άλλα κριτήρια αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή δεδομένου ότι πρέπει να πληρούται.

Οργανισμοί που έχουν πιστοποιηθεί με GREEN KEY

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε ΕΔΩ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: info@togethercyprus.org

Τηλέφωνο: 70005022

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Α.Αδαμαντίου 15,
Κάτω Πολεμίδια, 4152, 
Λεμεσός, Κύπρος