Τι είναι το “Let’s Do It Cyprus!”

Τι είναι το Let’s Do It! Cyprus;

Το Let’s do it Cyprus! αποτελεί μέρος της καμπάνιας Let’s Do It! World, μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο. Για την χρονική περίοδο 2012-2017 η Κύπρος ήταν η 2η χώρα στην παραγωγή σκουπιδιών στην Ευρώπη με το ποσοστό αυτό να παραμένει σε επικίνδυνα ψηλά επίπεδα ακόμα και σήμερα.

Ποιος είναι ο σκοπός της Εκστρατείας;

Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση αλλά και η ενεργή συμμετοχή του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αιειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος στη Κύπρο.

Πότε άρχισε το Let’s Do it! Cyprus και γιατί έχει τόση σημασία;

Η εκστρατεία Let’s Do It! δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2012, μετρώντας πέραν των 165 χιλιάδων εθελοντών, και απαλάσσoντας την Κύπρο από τόνους σκουπιδιών, που βρίσκονται στους δρόμους, στις πόλεις και στο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας! Η   εκστρατεία «Let’s Do It Cyprus!» αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας.

Ποια είναι τα μετρήσιμα αποτελέσματα της εκστρατείας μέχρι τώρα;

Τον Απρίλιο του 2019 συμμετείχαν στην εκστρατεία 49,560+ εθελοντές ξεπερνώντας το φράγμα των 40,000 εθελοντών που ισοδυναμεί με το 5% του πληθυσμού του νησιού μας, κατατάσσοντας το νησί μας στη κορυφή της λίστας των χωρών με το μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντών.


Ποιοι είμαστε;

Από το 2017 , η οικογένεια του Together Cyprus έχει επίσημα αναλάβει την εκστρατεία του Let’s Do It! Cyprus. Κάθε χρόνο, στην οργανωτική ομάδα της εκστρατείας εκτός από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και τον Επίτροπο Εθελοντισμού και ΜΚΟ, συμμετέχουν ενεργά το Τμήμα Δασών, η Ένωση Κοινοτήτων, η Ένωση Δήμων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Σώμα Προσκόπων Κύπρου μεταξύ άλλων φορέων.

Χορηγοί

Για περαιτέρω πληροφορίες και τρέχοντα νέα βρείτε μας στις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: info@togethercyprus.org

Τηλέφωνο: 70005022

Διεύθυνση αλληλογραφίας: Α.Αδαμαντίου 15,
Κάτω Πολεμίδια, 4152, 
Λεμεσός, Κύπρος